Opis

JADŁOSPIS 06.05.2024 - 10.05.2024

Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę alergen

ŚNIADANIE

Kawa zbożowa Inka

Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, szynka z beczki, ser żółty, serek śmietankowy, szczypior, rzodkiew, ogórek kwaszony,

alergen

Herbatka z cytryną i miodem

II śniadanie

Mix świeżych owoców (jabłko, banan,)

OBIAD

Zupa: Groszkowa,

alergen

Zapiekanka Mazurska ( Makaron mini penne zapiekany z cienką wędzoną kiełbaską z sosem pomidorowo paprykowym posypany wiórkami z sera żółtego),

Nektar owocowy

PODWIECZOREK

Baba z kaszy manny z syropem malinowym Herbatka miętowa z mango

alergen

Słupki z Kolorowej papryki

ŚNIADANIE

Kakao

alergen

Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, pierś gotowana, ser żółty, dżem owocowy niskosłodzony (truskawkowy / brzoskwiniowy), sałata, szczypior

Herbatka imbirowa

II śniadanie

Mix świeżych owoców (jabłko, gruszka

OBIAD

Zupa: Krupnik jęczmienny

alergen

II Danie: Pałeczki z kurczaka zapiekane w glazurze miodowo ziołowej, ziemniaki gotowane, koperek, Marchewka z groszkiem na ciepło

Chipsy z kalarepki Kompot owocowy (wiśnia, jabłko, truskawka)

PODWIECZOREK

Bułeczka kukurydziana, masło, dżem nisko słodzony brzoskwinia / truskawka,

alergen

Herbatka owocowa (owoce leśne z cytrynką) Spiralki marchewkowe, słupki z ogórka zielonego

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane – kuleczki kakaowe na mleku,

alergen

Stół Szwedzki: Pieczywo: żytnie, graham, razowy, masło, masło, schab pieczony, ser żółty, jajo na twardo, szczypiorek, kiełki, papryka

Herbatka z cytrynką i miodem

II śniadanie

Mix świeżych warzyw: kalarepka, marcheweczka

OBIAD

Zupa: Kapuśniak

alergen

II Danie: Naleśniki własnej produkcji z serkiem śmietankowym polane sosem waniliowym

Nektar owocowy

PODWIECZOREK

Mini kiełbaski drobiowe ala frankfurterki - pieczone, ketchup, Bułeczka pszenna, masło

alergen

Herbatka owocowa (malinowa) Batonik zbożowy Jabłko / kiwi/ banan

ŚNIADANIE

Płatki jaglane na mleku

alergen

Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, ser żółty, pierś gotowana, pasta śmietankowa, rzodkiewka, papryka

Herbatka imbirowa,

II śniadanie

Mix świeżych owoców (Truskawka, jabłko)

OBIAD

Zupa: Kolorowa fasolkowa (z fasolki szparagowej zielonej i żółtej)

alergen

II Danie: Uczta Włóczykija (gulasz z udźca z indyka w sosie paprykowo pomidorowym), kasza kus kus

Surówka: Kolorowy ogórek (ogórek, por, marchew, rzodkiewka, koperek, sos winegret) Napar miętowy

PODWIECZOREK

„Ryżowa Szarlotka” (ryż zapiekany z prażonym jabłkiem z cynamonem pod kruszonką)

alergen

Herbatka miętowa z mango, Chipsy z kalarepki i marchewki, słupki z papryki

ŚNIADANIE

Zdrowy Nesqik (kawa zbożowa + kakao)

alergen

Zdrowy Nesqik (kawa zbożowa + kakao) Stół Szwedzki: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, polędwica wędzona, ser żółty, papryka, ogórek zielony, dżem owocowy brzoskwinia / truskawka o niskiej zawartości cukru

Herbata wieloowocowa.

II śniadanie

Mix świeżych owoców (jabłko, banan)

OBIAD

Zupa: Pomidorowa z ryżem

alergen

Filet z ryby Miruny panierowany, młode ziemniaki gotowane, koperek

Surówka: Wiosenna (rzodkiewka, szczypiorek, ogórek, sałata lodowa, papryka, kukurydza) Nektar jabłkowy

PODWIECZOREK

Bułeczka owsiana, masło, serek śmietankowy z wiórkami z czekolady deserowej,

alergen

Herbatka owocowa (owoce leśne) Ogórek zielony, kalarepka, marchewka do chrupania