Jadłospis
Opis
JADŁOSPIS 06.05.2024 - 10.05.2024
Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę
ŚNIADANIE
Kawa zbożowa Inka
Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, szynka z beczki, ser żółty, serek śmietankowy, szczypior, rzodkiew, ogórek kwaszony,
Herbatka z cytryną i miodem
II śniadanie
Mix świeżych owoców (jabłko, banan,)
OBIAD
Zupa: Groszkowa,
Zapiekanka Mazurska ( Makaron mini penne zapiekany z cienką wędzoną kiełbaską z sosem pomidorowo paprykowym posypany wiórkami z sera żółtego),
Nektar owocowy
PODWIECZOREK
Baba z kaszy manny z syropem malinowym Herbatka miętowa z mango
Słupki z Kolorowej papryki
ŚNIADANIE
Kakao
Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, pierś gotowana, ser żółty, dżem owocowy niskosłodzony (truskawkowy / brzoskwiniowy), sałata, szczypior
Herbatka imbirowa
II śniadanie
Mix świeżych owoców (jabłko, gruszka
OBIAD
Zupa: Krupnik jęczmienny
II Danie: Pałeczki z kurczaka zapiekane w glazurze miodowo ziołowej, ziemniaki gotowane, koperek, Marchewka z groszkiem na ciepło
Chipsy z kalarepki Kompot owocowy (wiśnia, jabłko, truskawka)
PODWIECZOREK
Bułeczka kukurydziana, masło, dżem nisko słodzony brzoskwinia / truskawka,
Herbatka owocowa (owoce leśne z cytrynką) Spiralki marchewkowe, słupki z ogórka zielonego
ŚNIADANIE
Płatki kukurydziane – kuleczki kakaowe na mleku,
Stół Szwedzki: Pieczywo: żytnie, graham, razowy, masło, masło, schab pieczony, ser żółty, jajo na twardo, szczypiorek, kiełki, papryka
Herbatka z cytrynką i miodem
II śniadanie
Mix świeżych warzyw: kalarepka, marcheweczka
OBIAD
Zupa: Kapuśniak
II Danie: Naleśniki własnej produkcji z serkiem śmietankowym polane sosem waniliowym
Nektar owocowy
PODWIECZOREK
Mini kiełbaski drobiowe ala frankfurterki - pieczone, ketchup, Bułeczka pszenna, masło
Herbatka owocowa (malinowa) Batonik zbożowy Jabłko / kiwi/ banan
ŚNIADANIE
Płatki jaglane na mleku
Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, ser żółty, pierś gotowana, pasta śmietankowa, rzodkiewka, papryka
Herbatka imbirowa,
II śniadanie
Mix świeżych owoców (Truskawka, jabłko)
OBIAD
Zupa: Kolorowa fasolkowa (z fasolki szparagowej zielonej i żółtej)
II Danie: Uczta Włóczykija (gulasz z udźca z indyka w sosie paprykowo pomidorowym), kasza kus kus
Surówka: Kolorowy ogórek (ogórek, por, marchew, rzodkiewka, koperek, sos winegret) Napar miętowy
PODWIECZOREK
„Ryżowa Szarlotka” (ryż zapiekany z prażonym jabłkiem z cynamonem pod kruszonką)
Herbatka miętowa z mango, Chipsy z kalarepki i marchewki, słupki z papryki
ŚNIADANIE
Zdrowy Nesqik (kawa zbożowa + kakao)
Zdrowy Nesqik (kawa zbożowa + kakao) Stół Szwedzki: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, polędwica wędzona, ser żółty, papryka, ogórek zielony, dżem owocowy brzoskwinia / truskawka o niskiej zawartości cukru
Herbata wieloowocowa.
II śniadanie
Mix świeżych owoców (jabłko, banan)
OBIAD
Zupa: Pomidorowa z ryżem
Filet z ryby Miruny panierowany, młode ziemniaki gotowane, koperek
Surówka: Wiosenna (rzodkiewka, szczypiorek, ogórek, sałata lodowa, papryka, kukurydza) Nektar jabłkowy
PODWIECZOREK
Bułeczka owsiana, masło, serek śmietankowy z wiórkami z czekolady deserowej,
Herbatka owocowa (owoce leśne) Ogórek zielony, kalarepka, marchewka do chrupania