Opis

JADŁOSPIS 19.05.2025 - 23.05.2025

Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę alergen

ŚNIADANIE

Kakao

Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, schab bez wędzenia / ser żółty, papryka, szczypior,

alergen

Herbatka cytrynowa z imbirem,

II śniadanie

Mix świeżych owoców jabłko/banan

OBIAD

Zupa: Marchewkowa

alergen

II Danie: Kolorowy Makaron Spagetti (pomidorowo szpinakowy) z sosem mięsnym z pomidorami z serem mozarella,

Ogórek zielony do chrupania Nektar owocowy

PODWIECZOREK

Pudding mleczny z mango i bananem, Wafle ryżowe,

alergen

Słupki marchewki + kolorowa papryka Napar rumiankowy,

ŚNIADANIE

Granola z musli z suszonymi owocami na mleku,

alergen

Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowy, masło, masło, żółty ser, szynka z w klasyczna, jajo na twardo, szczypior, pomidor,

Herbatka owocowa

II Sniadanie

Mix świeżych owoców (Jabłka, Gruszka)

OBIAD

Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną

alergen

II Danie: Kotleciki drobiowe siekane z cukinią i marchewką – zapiekane, Ryż jaśminowy, Bukiet warzyw rustykalnych na parze (brokuł, kalafior, marchew, kalarepa z polewą maślaną)

Marcheweczka do chrupania Kompot wiśniowo porzeczkowy

PODWIECZOREK

Baba z kaszy manny z syropem malinowym i ze świeżymi truskawkami, chrupki kukurydziane

alergen

Herbatka ziołowa, Mix świeżych warzyw: (kalarepka, marchewka )

ŚNIADANIE

Kawa zbożowa Inka - Karmelowa

alergen

Szwedzki stół: Pieczywo żytnie, graham, razowe, masło, szynka Polska, ser żółty, rzodkiewka, dżem truskawkowy (brzoskwiniowy z niską zawartością cukru),

Herbata imbirowa z miodem

II śniadanie

Mix świeżych owoców: Jabłko /Melon

OBIAD

Zupa: Kapuśniak

alergen

II danie: Pierogi z serem śmietankowym polane musem truskawkowym

Napar owocowy (wiśnia, porzeczka, truskawka)

PODWIECZOREK

Mini pizzerinki pieczone z serem żółtym i sosem pomidorowym z ziołami – prosto z pieca - własnego wyrobu

alergen

Herbatka owoce leśne Słupki z kolorowej papryki o ogórka zielonego

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe na mleku

alergen

Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, szynka z komina, ser żółty, papryka, ogórek zielony, serek śmietankowy,

Herbatka owocowa z malinami

II Śniadanie

Mix świeżych owoców: Banan, jabłko

OBIAD

Zupa: Kalafiorowa

alergen

II danie: Kluseczki śląskie z gulaszem z szynki wieprzowej w sosie cebulowym

Surówka: Buraczki na zimno z jabłkiem Napar ziołowy

PODWIECZOREK

Chałka z masłem, mus owocowy „Promyczek” (jabłko, banan, mango z posypką z chrupiących truskawek liofilizowanych)

alergen

Herbatka owocowa (owoce leśne z cytrynką) Słupki warzywne (marchewka, papryka)

ŚNIADANIE

Zdrowy Nesqik (kawa zbożowa + kakao)

alergen

Szwedzki Stół: Pieczywo (żytnie, graham, z razowe), ser żółty, schab pieczony, Pasta Humus z pieczonej dyni, szczypior, kiełki

Herbata cytrynowa,

II śniadanie:

Mix świeżych owoców: Jabłko /Truskawka

OBIAD

Zupa: Pejzanka ( z kapusty białej słodkiej)

alergen

II Danie: Paluszki rybne, łódeczki ziemniaczane w ziołach - zapiekane

Surówka: z białej kapusty z koperkiem Nektar jabłkowy

PODWIECZOREK

Bułka kukurydziana, masło, polędwica drobiowa, papryka, kiełki,

alergen

Herbatka miętowa z mango, Słupki ogórka zielonego