Opis

JADŁOSPIS 18.11 - 22.11

Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę alergen

ŚNIADANIE

Kawa zbożowa Inka,

Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, szynka gotowana, ser żółty, Pasta z daktyli, szczypior, rzodkiew,

alergen

Herbatka cytrynowa,

II śniadanie

Mix świeżych owoców (mandarynka, jabłko)

OBIAD

Zupa: Groszkowa,

alergen

II Danie: Zapiekanka Mazurska ( Makaron mini penne zapiekany z cienką wędzoną kiełbaską z sosem pomidorowo paprykowym posypany wiórkami z sera żółtego),

Ogórek zielony Sok owocowy pomarańcz, jabłko)

PODWIECZOREK

Bułeczka maślana, Herbatka miętowa z mango,

alergen

Słupki z Kolorowej papryki

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku,

alergen

Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, polędwica z indyka, papryka, ogórek zielony, ser żółty, serek smietankowy

Herbatka imbirowa,

II Sniadanie

Mix świeżych owoców (banan, jabłko,)

OBIAD

Zupa: Grysikowa

alergen

II Danie: Pałeczki z kurczaka zapiekane w glazurze miodowo ziołowej, ryż prażony, Fasolka szparagowa z prażoną bułeczką,

Chipsy z kalarepki Kompot owocowy (wiśnia, porzeczka, truskawka)

PODWIECZOREK

Shejk bananowy z aronią na bazie jogurtu naturalnego, Herbatka owocowa (owoce leśne z cytrynką)

alergen

chrupki kukurydziane, Spiralki marchewkowe, słupki z ogórka zielonego

ŚNIADANIE

Kakao

alergen

Stół Szwedzki: Pieczywo: żytnie, graham, razowy, masło, masło, szynka wiejska, ser żółty, jajo na twardo, szczypiorek, kiełki

Herbatka z cytrynką i imbirem

II śniadanie

Mix świeżych warzyw: kalarepka, marcheweczka, rzodkiewka

OBIAD

Zupa: Ogórkowa

alergen

II danie: Naleśniki z serkiem śmietankowym i musem malinowym,

Nektar jabłko wiśnia

PODWIECZOREK

Tosty zapiekane z szynką i żółtym serem, ketchup

alergen

Herbatka owocowa (malinowa) Gruszka/ banan

ŚNIADANIE

Kasza manna z syropem owocowym,

alergen

Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, ser żółty, schab pieczony, dżem owocowy brzoskwiniowy, rzodkiewka, ogórek zielony,

Herbatka imbirowa,

II śniadanie

Mix świeżych owoców (Melony, jabłko)

OBIAD

Zupa: Kolorowa fasolkowa (z fasolki szparagowej zielonej i żółtej)

alergen

II Danie: Schab w sosie miodowo musztardowym, kasza gryczana jasna,

Sałata masłowa ze śmietaną, Napar owocowy (wiśnia, porzeczka, truskawka)

PODWIECZOREK

Podpłomyki bezcukrowe z serkiem śmietankowo truskawkowym własnej produkcji

alergen

Herbatka owocowa Chipsy z kalarepki, ogórek zielony

ŚNIADANIE

Zdrowy Nesqik (kawa zbożowa + kakao)

alergen

Stół Szwedzki: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, polędwica z wędzarni, ser żółty, papryka, ogórek zielony, serek śmietankowy,

Herbatka cytrynowa,

II śniadanie

Mix świeżych owoców (jabłko, banan)

OBIAD

Zupa: Pomidorowa z ryżem

alergen

II danie: Filet z ryby Miruny panierowany, młode ziemniaki gotowane, koperek

Surówka: Z kapusty kwaszonej z marchewką, porem i jabłkiem Nektar jabłkowy

PODWIECZOREK

Bułeczka owsiana, masło, szynka gospodarza, pomidor, szczypior

alergen

Herbatka owocowa (owoce leśne) Mandarynka