Jadłospis
Opis
JADŁOSPIS 14.07.2025 - 18.07.2025
Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę
ŚNIADANIE
Kawa zbożowa na mleku
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, polędwica miodowa, ser żółty, papryka, kiełki,
Herbata Cytrynowo
II śniadanie
Mix świeżych owoców (Jabłko, Banan)
OBIAD
Zupa: Pejzanka (Z kapustą słodką i koperkiem)
II Danie: Spagetti (kolorowy makaron spaghetti - żytni polany sosem mięsno pomidorowym z ziołami, podany z wiórkami z sera żółtego)
Słupki z ogórka zielonego Nektar Gruszka jabłko
PODWIECZOREK
Bułeczka kukurydziana, masło, zdrowa Nutella (pasta daktylowa z prażonym jabłkiem i kakao),
Herbatka owocowa z cytryną Kolorowa papryka do chrupania
ŚNIADANIE
Płatki kukurydziane na mleku
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, szynka farmera, ser żółty, sałata masłowa, szczypior,
Herbatka z żurawiną
II Sniadanie
Mix świeżych owoców (Melon, Jabłko)
OBIAD
Zupa: Żurek z białą kiełbaską
II Danie: Pierogi z serkiem śmietankowym polane musem truskawkowa
Kompot wiśniowo truskawkowy
PODWIECZOREK
Zapiekanka Hawajska – tosty zapiekane z szynką, serem i ananasem,
Chipsy z zielonego ogórka Napar owocowy
ŚNIADANIE
Kakao
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, jajo na twardo, szczypior, papryka,
Herbata z cytryną, miętą i imbirem
II śniadanie
Banan / Jabłko
OBIAD
Zupa: Kalafiorowa
II danie: Chrupiący Kotlet z piersi kurczaka, Ziemniaki gotowane z koperkiem, Bukiet warzyw na parze (brokuł, kalafior, cukinia),
Spiralki marchewkowe Napar ziołowy
PODWIECZOREK
Podpłomyki bezcukrowe z serkiem śmietankowo truskawkowy
Herbatka owocowa malinowa Słupki z papryki kolorowej
ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku
Pieczywo żytnie, graham, razowe, masło, szynka wędzona, ser żółty, papryka, kiełki
Herbata miodowa
II Śniadanie
Jabłko/ arbuz
OBIAD
Zupa: Rosół z makaronem,
Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym z warzywami duszonymi, ryż prażony Ogórek małosolny
Napar owocowy (truskawka, wiśnia)
PODWIECZOREK
Ciasto piaskowe z borówkami i kruszonką prosto z pieca
Herbatka miętowa, Śliwka
ŚNIADANIE
Zdrowy Nesqik Mix Kawy Zbożowej i Kakao
Pieczywo (żytnie, graham, z razowe), masło, szynka z komina/ ser żółty, ogórek zielony, papryka,
Herbata imbirowo cytrynowa,
II śniadanie:
Mix świeżych owoców (Jabłko, Banan)
OBIAD
Zupa: Krem z ciecierzycy z grzankami
II Danie: Medaliony z Ryby (kotlet mielony z ryby miruny z marchewką – pieczony) ziemniaki gotowane, koperek,
Surówka: Z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, Nektar Jabłko/pomarańcz
PODWIECZOREK
Bułeczka owsiana, masło, serek śmietankowy z wanilią i wiórkami z czekolady deserowej
Herbatka owoce leśne,