Jadłospis
Opis
JADŁOSPIS 19.05.2025 - 23.05.2025
Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę
ŚNIADANIE
Kakao
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, schab bez wędzenia / ser żółty, papryka, szczypior,
Herbatka cytrynowa z imbirem,
II śniadanie
Mix świeżych owoców jabłko/banan
OBIAD
Zupa: Marchewkowa
II Danie: Kolorowy Makaron Spagetti (pomidorowo szpinakowy) z sosem mięsnym z pomidorami z serem mozarella,
Ogórek zielony do chrupania Nektar owocowy
PODWIECZOREK
Pudding mleczny z mango i bananem, Wafle ryżowe,
Słupki marchewki + kolorowa papryka Napar rumiankowy,
ŚNIADANIE
Granola z musli z suszonymi owocami na mleku,
Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowy, masło, masło, żółty ser, szynka z w klasyczna, jajo na twardo, szczypior, pomidor,
Herbatka owocowa
II Sniadanie
Mix świeżych owoców (Jabłka, Gruszka)
OBIAD
Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną
II Danie: Kotleciki drobiowe siekane z cukinią i marchewką – zapiekane, Ryż jaśminowy, Bukiet warzyw rustykalnych na parze (brokuł, kalafior, marchew, kalarepa z polewą maślaną)
Marcheweczka do chrupania Kompot wiśniowo porzeczkowy
PODWIECZOREK
Baba z kaszy manny z syropem malinowym i ze świeżymi truskawkami, chrupki kukurydziane
Herbatka ziołowa, Mix świeżych warzyw: (kalarepka, marchewka )
ŚNIADANIE
Kawa zbożowa Inka - Karmelowa
Szwedzki stół: Pieczywo żytnie, graham, razowe, masło, szynka Polska, ser żółty, rzodkiewka, dżem truskawkowy (brzoskwiniowy z niską zawartością cukru),
Herbata imbirowa z miodem
II śniadanie
Mix świeżych owoców: Jabłko /Melon
OBIAD
Zupa: Kapuśniak
II danie: Pierogi z serem śmietankowym polane musem truskawkowym
Napar owocowy (wiśnia, porzeczka, truskawka)
PODWIECZOREK
Mini pizzerinki pieczone z serem żółtym i sosem pomidorowym z ziołami – prosto z pieca - własnego wyrobu
Herbatka owoce leśne Słupki z kolorowej papryki o ogórka zielonego
ŚNIADANIE
Płatki ryżowe na mleku
Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, szynka z komina, ser żółty, papryka, ogórek zielony, serek śmietankowy,
Herbatka owocowa z malinami
II Śniadanie
Mix świeżych owoców: Banan, jabłko
OBIAD
Zupa: Kalafiorowa
II danie: Kluseczki śląskie z gulaszem z szynki wieprzowej w sosie cebulowym
Surówka: Buraczki na zimno z jabłkiem Napar ziołowy
PODWIECZOREK
Chałka z masłem, mus owocowy „Promyczek” (jabłko, banan, mango z posypką z chrupiących truskawek liofilizowanych)
Herbatka owocowa (owoce leśne z cytrynką) Słupki warzywne (marchewka, papryka)
ŚNIADANIE
Zdrowy Nesqik (kawa zbożowa + kakao)
Szwedzki Stół: Pieczywo (żytnie, graham, z razowe), ser żółty, schab pieczony, Pasta Humus z pieczonej dyni, szczypior, kiełki
Herbata cytrynowa,
II śniadanie:
Mix świeżych owoców: Jabłko /Truskawka
OBIAD
Zupa: Pejzanka ( z kapusty białej słodkiej)
II Danie: Paluszki rybne, łódeczki ziemniaczane w ziołach - zapiekane
Surówka: z białej kapusty z koperkiem Nektar jabłkowy
PODWIECZOREK
Bułka kukurydziana, masło, polędwica drobiowa, papryka, kiełki,
Herbatka miętowa z mango, Słupki ogórka zielonego