Opis

JADŁOSPIS 14.07.2025 - 18.07.2025

Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę alergen

ŚNIADANIE

Kawa zbożowa na mleku

Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, polędwica miodowa, ser żółty, papryka, kiełki,

alergen

Herbata Cytrynowo

II śniadanie

Mix świeżych owoców (Jabłko, Banan)

OBIAD

Zupa: Pejzanka (Z kapustą słodką i koperkiem)

alergen

II Danie: Spagetti (kolorowy makaron spaghetti - żytni polany sosem mięsno pomidorowym z ziołami, podany z wiórkami z sera żółtego)

Słupki z ogórka zielonego Nektar Gruszka jabłko

PODWIECZOREK

Bułeczka kukurydziana, masło, zdrowa Nutella (pasta daktylowa z prażonym jabłkiem i kakao),

alergen

Herbatka owocowa z cytryną Kolorowa papryka do chrupania

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku

alergen

Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, szynka farmera, ser żółty, sałata masłowa, szczypior,

Herbatka z żurawiną

II Sniadanie

Mix świeżych owoców (Melon, Jabłko)

OBIAD

Zupa: Żurek z białą kiełbaską

alergen

II Danie: Pierogi z serkiem śmietankowym polane musem truskawkowa

Kompot wiśniowo truskawkowy

PODWIECZOREK

Zapiekanka Hawajska – tosty zapiekane z szynką, serem i ananasem,

alergen

Chipsy z zielonego ogórka Napar owocowy

ŚNIADANIE

Kakao

alergen

Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, jajo na twardo, szczypior, papryka,

Herbata z cytryną, miętą i imbirem

II śniadanie

Banan / Jabłko

OBIAD

Zupa: Kalafiorowa

alergen

II danie: Chrupiący Kotlet z piersi kurczaka, Ziemniaki gotowane z koperkiem, Bukiet warzyw na parze (brokuł, kalafior, cukinia),

Spiralki marchewkowe Napar ziołowy

PODWIECZOREK

Podpłomyki bezcukrowe z serkiem śmietankowo truskawkowy

alergen

Herbatka owocowa malinowa Słupki z papryki kolorowej

ŚNIADANIE

Płatki owsiane na mleku

alergen

Pieczywo żytnie, graham, razowe, masło, szynka wędzona, ser żółty, papryka, kiełki

Herbata miodowa

II Śniadanie

Jabłko/ arbuz

OBIAD

Zupa: Rosół z makaronem,

alergen

Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym z warzywami duszonymi, ryż prażony Ogórek małosolny

Napar owocowy (truskawka, wiśnia)

PODWIECZOREK

Ciasto piaskowe z borówkami i kruszonką prosto z pieca

alergen

Herbatka miętowa, Śliwka

ŚNIADANIE

Zdrowy Nesqik Mix Kawy Zbożowej i Kakao

alergen

Pieczywo (żytnie, graham, z razowe), masło, szynka z komina/ ser żółty, ogórek zielony, papryka,

Herbata imbirowo cytrynowa,

II śniadanie:

Mix świeżych owoców (Jabłko, Banan)

OBIAD

Zupa: Krem z ciecierzycy z grzankami

alergen

II Danie: Medaliony z Ryby (kotlet mielony z ryby miruny z marchewką – pieczony) ziemniaki gotowane, koperek,

Surówka: Z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, Nektar Jabłko/pomarańcz

PODWIECZOREK

Bułeczka owsiana, masło, serek śmietankowy z wanilią i wiórkami z czekolady deserowej

alergen

Herbatka owoce leśne,