Jadłospis
Opis
JADŁOSPIS 18.11 - 22.11
Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę
ŚNIADANIE
Kawa zbożowa Inka,
Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, szynka gotowana, ser żółty, Pasta z daktyli, szczypior, rzodkiew,
Herbatka cytrynowa,
II śniadanie
Mix świeżych owoców (mandarynka, jabłko)
OBIAD
Zupa: Groszkowa,
II Danie: Zapiekanka Mazurska ( Makaron mini penne zapiekany z cienką wędzoną kiełbaską z sosem pomidorowo paprykowym posypany wiórkami z sera żółtego),
Ogórek zielony Sok owocowy pomarańcz, jabłko)
PODWIECZOREK
Bułeczka maślana, Herbatka miętowa z mango,
Słupki z Kolorowej papryki
ŚNIADANIE
Płatki kukurydziane na mleku,
Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, polędwica z indyka, papryka, ogórek zielony, ser żółty, serek smietankowy
Herbatka imbirowa,
II Sniadanie
Mix świeżych owoców (banan, jabłko,)
OBIAD
Zupa: Grysikowa
II Danie: Pałeczki z kurczaka zapiekane w glazurze miodowo ziołowej, ryż prażony, Fasolka szparagowa z prażoną bułeczką,
Chipsy z kalarepki Kompot owocowy (wiśnia, porzeczka, truskawka)
PODWIECZOREK
Shejk bananowy z aronią na bazie jogurtu naturalnego, Herbatka owocowa (owoce leśne z cytrynką)
chrupki kukurydziane, Spiralki marchewkowe, słupki z ogórka zielonego
ŚNIADANIE
Kakao
Stół Szwedzki: Pieczywo: żytnie, graham, razowy, masło, masło, szynka wiejska, ser żółty, jajo na twardo, szczypiorek, kiełki
Herbatka z cytrynką i imbirem
II śniadanie
Mix świeżych warzyw: kalarepka, marcheweczka, rzodkiewka
OBIAD
Zupa: Ogórkowa
II danie: Naleśniki z serkiem śmietankowym i musem malinowym,
Nektar jabłko wiśnia
PODWIECZOREK
Tosty zapiekane z szynką i żółtym serem, ketchup
Herbatka owocowa (malinowa) Gruszka/ banan
ŚNIADANIE
Kasza manna z syropem owocowym,
Szwedzki Stół: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, ser żółty, schab pieczony, dżem owocowy brzoskwiniowy, rzodkiewka, ogórek zielony,
Herbatka imbirowa,
II śniadanie
Mix świeżych owoców (Melony, jabłko)
OBIAD
Zupa: Kolorowa fasolkowa (z fasolki szparagowej zielonej i żółtej)
II Danie: Schab w sosie miodowo musztardowym, kasza gryczana jasna,
Sałata masłowa ze śmietaną, Napar owocowy (wiśnia, porzeczka, truskawka)
PODWIECZOREK
Podpłomyki bezcukrowe z serkiem śmietankowo truskawkowym własnej produkcji
Herbatka owocowa Chipsy z kalarepki, ogórek zielony
ŚNIADANIE
Zdrowy Nesqik (kawa zbożowa + kakao)
Stół Szwedzki: Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, polędwica z wędzarni, ser żółty, papryka, ogórek zielony, serek śmietankowy,
Herbatka cytrynowa,
II śniadanie
Mix świeżych owoców (jabłko, banan)
OBIAD
Zupa: Pomidorowa z ryżem
II danie: Filet z ryby Miruny panierowany, młode ziemniaki gotowane, koperek
Surówka: Z kapusty kwaszonej z marchewką, porem i jabłkiem Nektar jabłkowy
PODWIECZOREK
Bułeczka owsiana, masło, szynka gospodarza, pomidor, szczypior
Herbatka owocowa (owoce leśne) Mandarynka